הפסקות

1. אני עובד שכיר 8 שעות ליום. האם יש לי זכות לצאת להפסקה במהלך יום עבודה? אם המעסיק לא אפשר לי, מהן זכויותיי בהקשר זה?

 הפסקה רגילה על פי חוק הינה הפסקה בת 45 דקות. עובדי עבודת כפיים- עבודה פיזית זכאים להפסקה אם הם עובדים 6 שעות ומעלה. עובד שאינו עובד עבודה פיזית- עובד משרדים למשל זכאי  למנוחה להפסקה ולארוחה של ¾ שעה לפחות, רק אם הוא עובד 8 שעות עבודה ברצף 6 ימים בשבוע או עובד יותר מ-9 שעות 5 ימים בשבוע, ובערבי חג, להפסקה של חצי שעה. במהלך ההפסקה רשאי העובד לעזוב את מקום עבודתו, אלא אם כן נדרש אחרת על ידי המעסיק, ונוכחותו נדרשת בזמן ההפסקה. ההפסקה לא נכללת כשעת עבודה, אלא אם כן נדרש העובד להישאר במקום עבודתו בזמן ההפסקה.
הפסקות קצרות, ללקיחת אוויר וחשיבה, נחשבות כחלק מהעבודה, והמעסיק אינו רשאי להפחית משכר העובד בעקבותיהן. כמו כן עובד רשאי להפסקות תפילה בהתאם לאמונתו. הזכות להפסקה היא חובת מעסיק והעובד אינו רשאי לוותר על זכות זו.

שאלות נוספות שיכולות לעניין אותך

קורונה

1. נדבקתי בקורונה במהלך עבודתי, האם אני זכאי למימוש זכויות כלשהן? כן, כל עובד אשר חלה בקורונה תוך כדי ועקב עבודתו, מוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע עבודה עקב תאונת עבודה, על כן הנך עשוי להיות זכאי לזכויות שונות לרבות דמי פגיעה וקצבת נכות מעבודה. 2. נדבקתי בקורונה שלא

המשך קריאה »

צווי מניעה וסעדים זמניים

1. פוטרתי. האם אני יכול לבקש מבית הדין לעצור את הפיטורים? סדרי הדין מאפשרים לעובד אשר נפגע אם על ידי פיטורים ואם על ידי מעשה אחר של המעביד אשר פגע בזכויותיו, לעתור לבית הדין לסעד זמני אשר ישמור על המצב הקיים וימנע את הפגיעה העתידה להתרחש בקרוב או זמן קצר

המשך קריאה »

זכויות שארים

1. אבי ז"ל היה עובד שכיר מזה שנים במקום עבודה. האם אני יכול לדרוש זכויות סוציאליות בשמו? ת. כן. כאשר עובד נפטר המעביד חייב לשלם לשארים.

המשך קריאה »