חילופי מעבידים

1. אני עובדת שכירה מזה כ-4 שנים. במקום העבודה השתנו הבעלים, ואני עדיין ממשיכה לעבוד עם הבעלים החדש. מהם זכויותיי בהקשר זה?

 ככל ולא נעשה אקט של ניתוק יחסי העסקה טרם כניסת הבעלים החדש, את הופכת אוטומטית להיות עובדת של הבעלים החדש. הנך רשאית לסרב לעבור ולעבוד תחת הבעלים החדש, ויש לך זכות להתפטר בדין מפוטרת עקב הרעה מוחשית בתנאי עבודה או נסיבות שלא ניתן לדרוש ממך להמשיך לעבוד.

2. החלטתי שאני ממשיך לעבוד אצל המעביד החדש, מה לגבי זכויותיי מאת המעביד הקודם?

 זכויותיך בהתאם לחוקי העבודה, המגן וההסכמים הקיבוציים שחלים בתקופת העסקתך על ידי המעביד הקודם נשמרות.

3. אני מעסיק שבכוונתי להפוך לבעלים חדשים בחברה מסוימת מה אני צריך לעשות כדי שהאחריות לתשלום זכויות העובדים לא תיפול על כתפיי?

עליך להביא לידי סיום יחסי העבודה בינך לבין העובדים טרם ביצוע ההעברה. עליך לעגן עניין זה במסגרת הסכם הרכישה אל מול המעביד הקודם, כך שהחבות לתשלום כל התשלומים הנובעים מתקופת העסקת העובדים אצל המעביד  תחול עליו לרבות סעיף שיפוי ככל והמעביד החדש יצטרך לשלם תשלום כלשהו עבור תקופת העסקת העובדים אצל המעביד הקודם. 

שאלות נוספות שיכולות לעניין אותך

קורונה

1. נדבקתי בקורונה במהלך עבודתי, האם אני זכאי למימוש זכויות כלשהן? כן, כל עובד אשר חלה בקורונה תוך כדי ועקב עבודתו, מוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע עבודה עקב תאונת עבודה, על כן הנך עשוי להיות זכאי לזכויות שונות לרבות דמי פגיעה וקצבת נכות מעבודה. 2. נדבקתי בקורונה שלא

המשך קריאה »

צווי מניעה וסעדים זמניים

1. פוטרתי. האם אני יכול לבקש מבית הדין לעצור את הפיטורים? סדרי הדין מאפשרים לעובד אשר נפגע אם על ידי פיטורים ואם על ידי מעשה אחר של המעביד אשר פגע בזכויותיו, לעתור לבית הדין לסעד זמני אשר ישמור על המצב הקיים וימנע את הפגיעה העתידה להתרחש בקרוב או זמן קצר

המשך קריאה »

זכויות שארים

1. אבי ז"ל היה עובד שכיר מזה שנים במקום עבודה. האם אני יכול לדרוש זכויות סוציאליות בשמו? ת. כן. כאשר עובד נפטר המעביד חייב לשלם לשארים.

המשך קריאה »