צווי מניעה וסעדים זמניים

1. פוטרתי. האם אני יכול לבקש מבית הדין לעצור את הפיטורים?

סדרי הדין מאפשרים לעובד אשר נפגע אם על ידי פיטורים ואם על ידי מעשה אחר של המעביד אשר פגע בזכויותיו, לעתור לבית הדין לסעד זמני אשר ישמור על המצב הקיים וימנע את הפגיעה העתידה להתרחש בקרוב או זמן קצר לאחר שאירעה הפגיעה.
עובד אשר סבור כי פוטר שלא כדין ונגרם לו עוול, וכי הפיטורים הנם משיקולים זרים רשאי  לעתור לבית הדין לסעד זמני, שיורה על שמירת המצב הקיים – כלומר, מניעת הפיטורים (צו מניעה זמני) וזאת עד להחלטה בתביעה העיקרית שתוגש לבית הדין.
הגשת צו מניעה או בקשות לסעדים זמניים, כרוכה במאבק, תוך זמן קצוב, וחובה שתיעשה ללא שיהוי ותוך זמן קצר ממועד האירוע בגינו עותרים לבית הדין. 

שאלות נוספות שיכולות לעניין אותך

קורונה

1. נדבקתי בקורונה במהלך עבודתי, האם אני זכאי למימוש זכויות כלשהן? כן, כל עובד אשר חלה בקורונה תוך כדי ועקב עבודתו, מוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע עבודה עקב תאונת עבודה, על כן הנך עשוי להיות זכאי לזכויות שונות לרבות דמי פגיעה וקצבת נכות מעבודה. 2. נדבקתי בקורונה שלא

המשך קריאה »

זכויות שארים

1. אבי ז"ל היה עובד שכיר מזה שנים במקום עבודה. האם אני יכול לדרוש זכויות סוציאליות בשמו? ת. כן. כאשר עובד נפטר המעביד חייב לשלם לשארים.

המשך קריאה »

הפליה בעבודה

1. אני עובדת שכירה ומרגישה שמקום העבודה מתייחס באופן שונה לעובדים שונים. מרגישה שמפלים אותי לרעה. לעובדת אחת מעלים בשכר ולי לא על אף שלי מגיע יותר. מה אני יכולה לעשות בעניין?  כן. חוק שוויון הזדמנויות בעבודה קובע שורה של מקרים שאין להפלות בין עובדים או דורשי עבודה מחמת מינם,

המשך קריאה »