קורונה

1. נדבקתי בקורונה במהלך עבודתי, האם אני זכאי למימוש זכויות כלשהן?

כן, כל עובד אשר חלה בקורונה תוך כדי ועקב עבודתו, מוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע עבודה עקב תאונת עבודה, על כן הנך עשוי להיות זכאי לזכויות שונות לרבות דמי פגיעה וקצבת נכות מעבודה.

2. נדבקתי בקורונה שלא במהלך העבודה האם אני זכאי לזכויות כלשהן?

לא, מלבד תשלום דמי מחלה.

3. נדבקתי בעבודה מקורונה, וביטוח לאומי הכיר בי כנפגע עבודה, איך ישולמו לי דמי פגיעה ולפי איזו אמת מידה?

עובד חולה קורונה אשר הוכר כנפגע עבודה זכאי לקבל תשלום דמי פגיעה למשך התקופה בה נעדר מעבודה ולכל היותר עד ל- 90 יום. סכום דמי הפגיעה הינו בהיקף של 75% מההכנסה החייבת בדמי ביטוח של העובד ב-3 החודשים אשר קדמו למחלתו בקורונה במגבלת תקרה בסך של 1,114 ₪ ליום(נכון לחודש 2/22).

4. מי אמור לשלם לי את דמי הפגיעה?

לפי חוק, המעביד מחויב לשלם דמי פגיעה עבור 12 ימים ראשונים, ואינו רשאי לנכות את ימי קבלת תשלום הפגיעה מימי המחלה אשר צבורים לזכותך למעט ימי ההיעדרות הראשון והשני להיעדרות למקרה שנעדרת מהעבודה פחות מ- 12 ימים.  

5. איך אני מממש את זכותי לתשלום דמי פגיעה?

עליך להגיש טופס ב.ל. 211 בפני המוסד לביטוח לאומי. תשומת הלב לכך שהטופס מצריך צירוף מסמכים נוספים כגון שאלון, אישור מעסיק על סבירות גבוהה להדבקות בקורונה בעבודה, אישורי מחלה, ועוד.

6. לאחר שחליתי בקורונה, חליתי במחלה כרונית, לאחר ששולמו לי מלוא דמי הפגיעה, האם אני זכאי לזכויות נוספות?

ככל שהנך סובל מתסמיני LONG COVID, ומחלות נלוות בעקבות הקורונה, הנך עשוי להיות מוכר כנכה עבודה ולקבל קצבת נכות מעבודה בשווי דמי הפגיעה ליום שקיבלת במכפלת 30 ועד לתקרה חודשית בסך של 33,431 ₪(נכון לחודש 2/22).

7. איך אני מממש את זכותי לקבלת קצבת נכות מעבודה?

באמצעות הגשת טופס ב.ל. 200 בפני המוסד לביטוח לאומי ולצרף לו את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים לקורונה, שים לב, עליך לעשות זאת תוך שנה מהמועד בו חלית בקורונה. עם ההגשה עליך לעבור וועדה רפואית לשם קביעת שיעור הנכות ומשכה.

שאלות נוספות שיכולות לעניין אותך

צווי מניעה וסעדים זמניים

1. פוטרתי. האם אני יכול לבקש מבית הדין לעצור את הפיטורים? סדרי הדין מאפשרים לעובד אשר נפגע אם על ידי פיטורים ואם על ידי מעשה אחר של המעביד אשר פגע בזכויותיו, לעתור לבית הדין לסעד זמני אשר ישמור על המצב הקיים וימנע את הפגיעה העתידה להתרחש בקרוב או זמן קצר

המשך קריאה »

זכויות שארים

1. אבי ז"ל היה עובד שכיר מזה שנים במקום עבודה. האם אני יכול לדרוש זכויות סוציאליות בשמו? ת. כן. כאשר עובד נפטר המעביד חייב לשלם לשארים.

המשך קריאה »

הפליה בעבודה

1. אני עובדת שכירה ומרגישה שמקום העבודה מתייחס באופן שונה לעובדים שונים. מרגישה שמפלים אותי לרעה. לעובדת אחת מעלים בשכר ולי לא על אף שלי מגיע יותר. מה אני יכולה לעשות בעניין?  כן. חוק שוויון הזדמנויות בעבודה קובע שורה של מקרים שאין להפלות בין עובדים או דורשי עבודה מחמת מינם,

המשך קריאה »